Mi szükséges ahhoz, hogy egy nagyszerű kávét tudjunk előállítani?

Elég, ha van egy több millió forintot érő kávégépünk, de alacsony minőségű (itt megjegyezném, hogy attól még lehet rossz minőségű az alapanyag, hogy drága) szemes kávét használunk hozzá?

Elég, ha van egy jó szemes kávénk és mondjuk egy zseniális őrlőnk, de a gépünket éppen csak a festék tartja össze, víz meg alig jön belőle, és az is 99 °C-osan?

Vagy ha minden klappolna is, mert jó a gép, jó az őrlő és még a szemes kávé alapanyagunk is kiváló, csak éppen azt se tudjuk, hogyan kell ezeket használni, akkor mekkora az esély egy tökéletes espressora?

Mi a titok?

Mint mindenhol, itt is a csillagok együttállásában keresendő a megoldás, mindjárt sorolom is a 4 csillagot: 🙂

 ⭐ ALAPANYAG (SZEMES KÁVÉ + A FELHASZNÁLT VÍZ)

⭐  KÁVÉGÉP

  ⭐ KÁVÉ ŐRLŐ

 ⭐ végül, de korántsem utolsó sorban a Barista SZAKÉRTELME

Ez az a 4 dolog, ami EGYÜTTESEN szükséges ahhoz, hogy tökéletes kávét készítsünk! 🙂

Például vegyünk egy piskótát. Azt ugye nem túl nehéz elkészíteni. Várhatóan finom lesz….hacsak nem záptojás az alapanyagod hozzá. 🙂

Vagy hiába van meg minden alapanyagod, és a világ legjobban felszerelt konyhájába is beengedhetnek, ha éppen fogalmad sincs, mi a piskóta receptje. 🙂

Nem ragozom túl……minden számít a a csillagok közül.

Ezért fordulhat elő, hogy találsz egy kávézót, amiben ott van egy szuper gép, profi őrlő és még a barista is érti a dolgát, mégis rossz lesz az elkészült kávé italod.

Tényleg minden számít, ha a cél a tökéletes kávé elérése! 🙂

Vélemény, hozzászólás?