Miért nem használunk tejszínhabot?

Ez egy nagyon rövid bejegyzés lesz 🙂

Szeretnék magyarázatot adni arra, hogy miért nincsen nálunk tejszínhab.

El sem hinnétek milyen sokan kérik, azután milyen sokan rázzák a fejüket amikor azt mondjuk hogy nálunk az nincs, majd milyen sokan köszönik meg hálásan, hogy helyette krémes állagú, édeskés tejhabot kapnak az espresso alapú tejes italukra, ami nem tünteti el (teljesen) a kávéban rejlő ízeket.

A válasz nagyon egyszerű és némileg már meg is válaszoltuk a kérdést:

Azért mert újhullámos kávézóként szeretnénk bemutatni a kávéban rejlő csodás ízeket, amiket a tejszínhab teljesen elnyom, semmi nem marad belőle.

Nyilván nem ördögtől való a tejszínhab, megvan annak is a helye és ideje, de egy újhullámos kávézóban nem igazán lehet találkozni (maximum kreatív italokban) vele, helyette nagyon jól (legalábbis remélhetőleg) elkészített tejhabot (lényegében tejkrémet) fog elkészíteni a barista, ami az espresso alapú tejes italunkon latte art-tal (tejhab öntés művészete) a tetején nem csak a szemünket, hanem az ízlelőbimbóinkat is el fogja kápráztatni 🙂

Nem is kell nagyon kísérletező kedvűnek lenni ahhoz, hogy egy tejszínhab nélküli helyett egy normál, latte art-os kávét próbáljunk ki, maximum ha nem tetszik akkor nem kell többet kérni.

Próbáld ki 🙂

Ki tudja, lehet hogy ez lesz az eddigi legjobb kávés élményed 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..