Mint már megszokhattátok, a “Ne hagyd magad” bejegyzéseink azzal foglalkoznak, hogy segítsék a kávézóba látogató vendégeket abban, hogy igyanak-e az adott helyen kávét vagy ne.

Sorozatunk 3. részében (1. rész2. rész) ismét egy viszonylag nehezen észrevehető dologról lesz szó, de a szemfüles megfigyelő azért ezt könnyedén ki tudja szúrni.

Ez pedig nem más, mint a zacc pogácsa kukába való kiütése. Nyilván a szűrőből ki kell ütni a zaccot, erre van egy nagyon jó találmány, a knock box (kiütős doboz), amit direkt erre a célra találtak ki és aminek nagyon sok típusa van, erre egy példa az alábbi képen látható:

Sajnos nagyon sok helyen azt látni, hogy nem használják ezeket a knock boxokat, hanem egyszerűen csak a feladattal megbízott munkatárs (direkt nem baristát írtam) odasétál a kukához a szűrőtartó karral és hozzáüti azt a kuka szájához, hogy így segítse a zacc pogácsa továbbítását a kukába. Higiénia köszöni szépen, de nem kér ebből!

És gondolom Ti sem szívesen fogyasztotok olyan kávét, amit az előbbi mozzanattal készítenek elő Nektek!

Amúgy szerencsére minden magára valamit is adó kávéval foglalkozó hely erre odafigyel, legyen az akár hagyományos vagy akár újhullámos hely, de ha azt látjátok, hogy a kávégép közelében sehogyan sem akar feltűnni egy kiütős doboz, azért kezdjetek el gyanakodni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?