Mint az már biztosan ismeretes számotokra, elkészült a Balkezes Sörfőzde kávés söre/sörös kávéja (igazából mindegy is minek nevezzük), ami lényegében a Bagoly nevezetű porter sör a brazil Jaguara kávéval (a Kék Elefánt és a Casino Mocca pörkölő közös projekt kávéja) lefőzve.

Nyugodtan mondhatom, hogy mindkét oldalról nagyon büszkék vagyunk erre az italra, mert hihetetlen jól sikerült, kifejezetten jól harmonizál ez a porter ezzel a brazil kávéval! 🙂

Na de hogyan talált egymásra a Bagoly és a Jaguara?

Erről fog szólni ez a rövidke blogbejegyzés.

Volt egyszer, nem is olyan réges régen egy csapfoglaló egy számunkra baráti helyen, a Kapcában. Erre az alkalomra érkezett Nyaras Tamás és családja a Balkezes Sörfőzdét képviselve, de még mielőtt oda elmentek volna, beugrottak a Kék Elefántba megnézni a helyet és természetesen kávézni egy jót. 🙂

Sokat beszélgettünk sörökről, kávékról, kávés sörökről, de ekkor még nem esett szó közös projektről. Viszont arra nagyon jó alkalom volt, hogy ha futólag is, de megismerkedjünk, kiderüljön, hogy mennyire nagy elhivatottság van mindkét oldalról a saját (nyugodtan mondhatom) hobbink irányában.

Ezután eltelt kb. egy hét. Mivel nagyon büszkék vagyunk a saját kávéinkra (nagyon fincsik…aki nem hiszi járjon utána 🙂 ), ezért szeretnénk azokat sokféle formában megmutatni Nektek! Hosszas agyalás után beugrott, mi lenne ha a Jaguara belekerülne valamilyen sörbe. Természetesen nem is gondolkoztunk sokat, hogy kit szeretnénk megkérni erre a feladatra, azonnal rá is írtunk a Balkezesre, akik rögtön igent mondtak rá.

Ezek után jöttek a tesztelések, aminek eredménye az lett, hogy az ő Bagoly nevezetű sörüknek egy részét lefőzték a Jaguara kávéval, véleményem szerint elkészítve az egyik legjobb kávés sört ami kapható jelenleg. Összesen 250 üveg és 2 db 30 literes keg készült belőle, tehát nagyon limitált számú kiadás lett.

Az egyik keg a Balkezes 1. szülinapján lett felhasználva 2017. december elsején. A másikat nagyon szerettük volna ha Szegedre kerül, kifejezetten a Kapcát céloztuk meg vele, mivel egyrészt miattuk ismertük meg a Balkezest, másrészt én (Zoli) a Kapca vezetőjétől (Mátétól) ismerem a minőségi söröket, és hát csípjük is őket na. 🙂

Nagy örömünkre ők is igent mondtak, és nemsokkal ezután csapra is került az a hordó egy buli keretében a Kapcában, ahol mi pedig a Jaguara kávéból készítettük a kávés italokat, bemutatva mi került bele a Bagolyba!

Jó buli volt, köszönjük hogy ennyien eljöttetek rá!

Az üvegek azóta már elfogytak, de a kávét még le lehet tesztelni a Fáncsiban!

Ha érdekel, akkor tudod hol találod meg kis újhullámos kávézónkat! 🙂

Szeged, Klauzál tér 5. (Kárász udvar – az Oroszlános kútnál)

Vélemény, hozzászólás?