Miért kell átnedvesíteni forró vízzel a szűrőpapírt a csepegtetős kávékészítő eljárásoknál?

️ Azért, mert ha fehér színű a papír, akkor ugyebár fehérítőt használtak fel hozzá, amit jó ha kimosunk belőle, mert ellenkező esetben az belekerülhet az elkészült kávéba, ami el tudja rontani az ital ízét. (Érdemes illatolni ezt a fajta papírt, miközben öntjük rá a vizet, érezni fogjuk a fehérítő illatát).

Ha barna, fehérítő mentes papírt használunk, akkor meg fás, papír ízt tudunk belemosni a kávé italba, ezt is érdemes kimosni. 🙂

Nem mellesleg a szűrőpapír forró vizzel való átnedvesítésével felmelegítjük a készítés során használt eszközöket is, ami egy nagyon fontos mozzanata ennek a kávékészítési eljárásnak! De ez már egy másik bejegyzés témája lesz valamikor! 😉

Vélemény, hozzászólás?