Sokszor kapjuk meg a kérdést, hogy otthoni espresso készítéshez lehet-e használni kézi őrlőt?

A válasz: igen!

Persze itt is vannak fokozatok, vannak kevésbé jó és kifejezetten jó választási lehetőségek.

Az olcsóbb, belépő kategóriás őrlők előnye, hogy kedvező az áruk, viszont hátrányuk, hogy kifejezetten melós velük leőrölni az espressohoz szükséges finom őrleményt (sokáig is tart és fárasztó is), illetve a szemcseméret nem lesz egységes, nem lesz teljesen tiszta az elkészült espresso íze (hacsak nem szitálunk – ami esetben viszont sok lesz a veszteség).

A “kicsit” drágább, profibb kézi őrlők előnye, hogy gyorsak, egységes szemcseméretet lehet velük előállítani és tartósak (örök élet + 1 nap). Az ilyen őrlők ára kb. 7-9-szerese az olcsóbbaknak, de megéri beruházni rájuk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?