Mint tudjátok, időnként van nálunk olyan kávé, amit csak nekünk pörköl egy-egy pörkölő, a saját kínálatában nem is szerepel az adott tétel.A legelső ilyen kávé a brazil Jaguara volt (aminek egyik zsákja meg is található a Fáncsiban kirakva)! 🙂

Tudjátok miért kezdtük el annak idején ezt a “saját” kávés dolgot?

Azért, mert mi a kezdetektől fogva a világos/közepes pörkölésű, magas minőségű kávékra esküszünk, viszont nagyon sokan jöttek hozzánk be úgy, hogy olaszos pörkölésű kávét szeretnének kérni.

Mivel nálunk kifejezetten cél, már-már küldetés a kávé igazi, termőterületre jellemző ízeinek bemutatása, ezért olasz pörkölésű kávékkal nem dolgozunk (nincs semmi bajunk egyébként vele, csak a Fáncsi küldetésébe nem illeszkedik bele), viszont azt találtuk ki, hogy előhozakodunk egy olyan kávéval, ami csokis, mazsolás ízével könnyen értelmezhető, és ami jó kezdet lehet az újhullámos kávékkal akkor ismerkedőknek. 🙂

Ez lett a Jaguara.

Azóta volt már több “saját” kávénk is, de ennek az emléke maradt meg a legjobban! 🙂

Vélemény, hozzászólás?