Az a helyzet, hogy kifejezetten kedvelem a kotyogóval készült kávét, nem véletlen, hogy a Kék Elefántban is készítünk ilyen italt. 🙂

Miért kezdtük el adni a kávézóban a kotyogós kávét? Hiszen az inkább otthoni eszköz?

Sokan mondogatták nekünk, hogy könnyű dolgunk van, mert van egy jó gépünk a kávézóban, így könnyedén tudunk finom kávét készíteni, de nekik nem egyszerű, hiszen csak egy kotyogójuk van otthon, azzal nem igazán lehet jó kávét készíteni.Mi meg arra gondoltunk, hogy elfogadjuk a kihívást és kikisérleteztünk egy receptúrát (illetve egy módszert), amivel bizony igencsak kiváló kávé italt lehet előállítani otthon (ez alapján készítjük mi is a kávézóban és egy jó pár workshopon, előadáson is bemutattuk mit tud ez a kis egyszerű eszköz). 🙂

Na de miért jó a kotyogó?

✔ olcsó (szinte az egyik legkedvezőbb árú kávékészítő eszköz)

✔ kis helyen elfér

✔ könnyen hordozható, akár túrázni is el lehet vinni

✔ egyszerű

✔ strapabíró, nem kell félni, hogy hamar tönkremegy

Szóval ha otthon finom kávét készítenél magadnak anélkül, hogy be kellene szerezned egy használt autó áráért egy kávégépet, akkor én maximálisan ajánlom ezt a szuper kis eszközt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?