Az a helyzet, hogy kifejezetten kedvelem a kotyogóval készült kávét, nem véletlen, hogy a Kék Elefántban is készítünk ilyen italt.
Miért kezdtük el adni a kávézóban a kotyogós kávét? Hiszen az inkább otthoni eszköz?
Sokan mondogatták nekünk, hogy könnyű dolgunk van, mert van egy jó gépünk a kávézóban, így könnyedén tudunk finom kávét készíteni, de nekik nem egyszerű, hiszen csak egy kotyogójuk van otthon, azzal nem igazán lehet jó kávét készíteni.Mi meg arra gondoltunk, hogy elfogadjuk a kihívást és kikisérleteztünk egy receptúrát (illetve egy módszert), amivel bizony igencsak kiváló kávé italt lehet előállítani otthon (ez alapján készítjük mi is a kávézóban és egy jó pár workshopon, előadáson is bemutattuk mit tud ez a kis egyszerű eszköz).
Na de miért jó a kotyogó?
olcsó (szinte az egyik legkedvezőbb árú kávékészítő eszköz)
kis helyen elfér
könnyen hordozható, akár túrázni is el lehet vinni
egyszerű
strapabíró, nem kell félni, hogy hamar tönkremegy
Szóval ha otthon finom kávét készítenél magadnak anélkül, hogy be kellene szerezned egy használt autó áráért egy kávégépet, akkor én maximálisan ajánlom ezt a szuper kis eszközt.