A latte art

Ma a LATTE ART kerül terítékre!

Mi is az és miért fontos, ha fontos egyáltalán? 😊

A latte art egyszerűen fogalmazva lényegében a tejhabbal való minta öntés művészete! Így kerülnek olyan minták a tejes kávés italokra (olyanokra mint a cappuccino, cafe latte, espresso macchiato, flat white, stb.) mint a szív, tulipán, rozetta, hattyú, stb. 😊

Többször hallani, hogy ez csak hókusz pókusz és azon kívül, hogy szép, semmi értelme nincsen!

Szépnek szép! De hogy ne lenne értelme?!

Bizony van! 😉

Lényegében ez egy minőségbiztosítás! 😎

Ha a barista olyan tejhabot készít, amivel nem lehet mintát önteni, akkor a vele készült kávé italunk sem lesz finom!

Ha viszont tudunk a tejhabbal (lényegében ez már tejkrém) mintát önteni, akkor az íz is várhatóan (mert hát ez függ azért az elkészült espressotól is) tökéletes lesz! 😊

Gondoljunk csak bele!

Adott egy cappuccino!

📌 Teszünk rá egy vastag, buborékos, szivacsos tejhabot. Az alján ott marad az espresso, a tetején szinte meg csak a szivacsos tejhab van. Alig elegyednek el, nem érjük el vele a célunkat, az íz nem lesz az igazi!

📌 Nagyon vékony, szinte csak tej ráöntése esetén meg túl híg lesz az elegy, nem lesznek jók az arányok, megintcsak nem lesz igazi az íz!

📌 Megfelelően habosítva (amivel tudunk mintát önteni) egy krémes, selymes italt tudunk elérni, ami bizony finom lesz.

Nem kötelező a latte art, de ha már úgyis olyan tejhabot érdemes készíteni, amivel lehet önteni mintát, akkor már miért ne tennénk meg!

Miért ne készítenénk olyan italokat, amik tényleg szem szájnak ingere! 😉

Persze könnyebb mondani, mint megtenni, de sok-sok gyakorlással bárki számára megtanulható!

Ha már tudjuk milyen tejet érdemes választani, mik a tejhabosítás szabályai, akkor már csak gyakorolni kell! 😊

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás