Egy kis ismeretterjesztés fog következni. 🙂

Az instant kávé lesz ma a téma‼

Hogyan készül? Mármint maga az instant por?

Sokan azt gondolják, hogy ez kávéőrlemény, csak nagyon meg van őrölve, szinte púderfinomságúra, de ez nem így van!

Ha így lenne, akkor ha vizet öntenénk hozzá abból a célból, hogy kávét készítsünk belőle, akkor a végén maradna kávé zacc is a csészében, de instant kávé esetén ugyebár ez nem így van.Hogyan készül igazából?

Tulajdonképpen arról van szó, hogy nagyon finomra leőrölnek egy jó nagy adag pörkölt szemes kávét és utána forró vizet adnak hozzá, vagyis egy kifejezetten erős, túloldott kávé italt készítenek belőle.

Utána pedig ebből a túloldott italból elvonják a vizet, és az eljárás végén ott marad ez a barna por, ami tulajdonképpen a kávé italnak a szárazanyagtartalma! Ha ehhez forró vizet adunk, akkor újra kávé ital lesz belőle. 🙂

Már gyártanak specialty minőségű kávéból is instant kávét és némelyikük kifejezetten jól is sikerült, nálunk is lehet találni a kávézóban és abban az esetben kifejezetten ajánljuk, ha éppen nyaralásra, kirándulásra készülsz és nem akarod magaddal vinni a gépedet, kávékészítő eszközeidet (túrázáshoz tökéletes, mert ott áramot sem igazán tudsz szerezni, forró vizet viszont biztosan elő tudsz állítani bárhol) viszont szeretnél majd inni egy finom kávét.

Vélemény, hozzászólás?