Barista oktatás

Mikor ajánljuk Neked Barista képzésünket?

  • HA NEM CSAK PAPÍRT AKARSZ, HANEM VALÓDI TUDÁST IS
  • ha szeretnél otthon is nagyszerű kávékat készíteni
  • ha szeretnél majd újhullámos kávézóban dolgozni
  • ha szeretnél majd kávézót nyitni
  • ha unod az interneten található sok téves információt
  • ha voltál már barista képzésen, de úgy érzed kidobott pénz volt
  • ha szeretnél egy nagyon keresett szakmát kitanulni
  • ha azonnal használható tudást szeretnél kapni
  • ha nem recepteket, hanem elveket szeretnél tanulni
  • ha szeretnél professzionális, több kazános gépen tanulni

Gyakorlatias képzésünkön megosztjuk azt a tudást, amit évek folyamán rengeteg oktatáson, továbbképzésen, önképzéssel, sok-sok teszteléssel (erre vagyunk a legbüszkébbek 🙂 ), szedtünk össze.

Hogyan épül fel a képzésünk?

Képzésünk modulos felépítésű. Összesen 5 modulból áll az alábbi felépítésben:

  • espresso 1.: legenda, történelem, növénytan, espresso elmélet, elvek, tesztek, sok-sok kóstolás. EZ A MODUL ÖNÁLLÓAN IS ELVÉGEZHETŐ
  • espresso 2.: az 1. modulra épül, az elveket átültetjük gyakorlatba, megállás nélkül készítjük a presszókat, begyakoroljuk az őrlőállítást
  • latte art 1.: tej elmélet, tejes alapú italok, tejhabosítás begyakorlása, latte art alapok. EZ A MODUL ÖNÁLLÓAN IS ELVÉGEZHETŐ
  • latte art 2.: a latte art 1. modulra építve begyakoroljuk a latte artot
  • filter eszközök: a leggyakrabban használt alternatív kávékészítő eszközök (Hario V60, Aeropress, French press) megismerése, receptúrák és elvek átbeszélése, az adott eszközökkel való kávékészítés begyakorlása. EZ A MODUL ÖNÁLLÓAN IS ELVÉGEZHETŐ

 

Persze ne úgy képzeld el az oktatást (a fenti modulos felosztás becsapós lehet), hogy az egyik alkalommal csak az espressóval foglalkozunk, majd egy másik alkalommal csak a latte art alapjaival, hanem nagyjából úgy épül fel a képzés, ahogy az alábbi felsorolásban szerepel:

  1. alkalom: 4M szabály átbeszélése, espresso megismerése, rengeteg espresso elkészítése, őrlő állítás
  2. alkalom: rengeteg espresso elkészítése, ízek beállítása, profi tejhabosítás, latte art alapok (rendszerint itt már menni fog a szív minta megöntése)
  3. alkalom: továbbra is gyakoroljuk az espresso beállítást az ízek segítségével, latte artozunk sokat és nekikezdünk a filteres kávékészítés elméleti részének is
  4. alkalom: kicsi espresso beállítás mellett sok latte art gyakorlás és nekikezdünk gyakorolni a filteres kávékészítőkkel is
  5. alkalom: továbbra is espressozunk kicsit, meg persze latte artozunk is, de utána a filteres kávékészítőkkel való gyakorlatozás sem maradhat el

Szóval amit láthatod, nagyon sokat fogunk gyakorolni mindent!

Biztosan észrevetted, hogy a fentebb levő modulos felsorolásban megtalálható sok elméleti rész is (úgy mint növénytan, legenda, történelem), az utóbbi felsorolásbó ez viszont hiányzik!

Miért van ez így?

Egyszerűen azért, mert nem akartam azzal húzni a Ti gyakorlásra szánt időtöket, hogy ezekről mesélek nektek az órákon (persze a legfontosabb részeket azért ott is el fogom mondani, ami a gyakorláshoz elengedhetetlen lesz), úgyhogy minden elméleti anyagból legyártottam egy online videós anyagot, amiket a tanulók a jelentkezéskor megkapnak és saját tempójukban el is tudnak sajátítani. Ebben tényleg MINDENRŐL lesz szó, tulajdonképpen egy online barista képzést fogsz megkapni (espresso, latte art és filteres gyakorlati videós anyagokat is készítettünk, hogy még könnyebben meg lehessen tanulni ezeket). Ez a videós oktató anyag természetesen BÁRMIKOR és BÁRMEDDIG elérhető a tanulók részére.

Tanúsítvány? Milyen papírt kapsz majd a végén?

Ez egy gyakran előforduló kérdés, nem árt beszélni róla!

Hivatalos felnőttképzési intézmény vagyunk, mindig az aktuális felnőttképzési törvény szerinti Tanúsítványt állítunk ki a képzés elvégzéséről, úgy ahogy az összes többi Barista képző intézmény is!

Ez nem OKJ-s bizonyítvány, már nagyon régóta nincsen OKJ-s Barista képzés Magyarországon, hanem egy képzés elvégzését igazoló magyar nyelvű Tanúsítvány!

Felnőttképzési engedély számunk: B/2020/001865

Mikor és hol vannak a képzések megtartva?

A helyszínt jelenleg a Kék Elefánt Kávézó biztosítja, aminek a címe:

6720 Szeged, Klauzál tér 5. (bent a Kárász udvarban vagyunk)

A mikorra nagyon egyszerű a válasz: mivel privát képzésről van szó, ezért mindenkivel egyénileg egyeztetjük le az időpontot, ebben a tekintetben is nagyon rugalmasak vagyunk.

Olyat biztosan nem fogsz látni itt a honlapon, hogy előre meghírdetett időpontban van a képzés. Akkor van az oktatás, amelyik időpontban Neked és az oktatónak is megfelelő!

(Viszont az a korrektség kedvéért illik megemlítenem, hogy mivel privát képzésekről van szó, ezért nagyon gyorsan be tudnak telítődni az oktatásra szánt időszakok. Ez miatt érdemes időben jelentkezni, ha szeretnéd minél hamarabb elkezdeni a képzést).

Árak:

Barista képzésünk jelenleg teljesen PRIVÁT (igény esetén maximum 2 fő, ha esetleg párok, munkatársak, barátok együtt szeretnék elvégezni) hogy a tudást biztosan át tudjuk adni, ezzel biztosítva, hogy a tanfolyam végén profin tudd alkalmazni az ott elhangzottakat.

Így nyugodtan, a saját tempódban tudsz haladni. Rengeteget tudsz gyakorolni majd, nem fog feltartani és nem fog sürgetni senki, így gyorsan fogod elsajátítani a gyakorlati tudást!

CSAK VELED FOGLALKOZOM majd!

2021. november 1-től (zárójelben az addig még aktuális árakat láthatod. Esetleg érdemes még előtte jelentkezni, ha szeretnél még kedvezőbb áron részt venni a képzésen):

Egy alkalom ára (vagyis alkalmanként fizetve): 25.000 HUF/fő/alkalom (23.000 HUF/fő/alkalom)

A képzés ára egy összegben előre fizetve: 115.000 HUF/fő (105.000 HUF/fő)

Vizsga:

Az összes modul elvégzése után egy előre egyeztetett időpontban vizsgát is biztosítunk, aminek sikeres teljesítése után BARISTA Tanúsítványt szerzel majd! Az első vizsga teljesen ingyenes, minden további vizsga díja: 5000 HUF/alkalom/fő

Mi a további teendőd, ha szeretnél eljönni hozzánk tanulni?

Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor keress minket az alábbi elérhetőségeken egyéni időpont egyeztetés céljából:

  • telefon: 30/63-85-602
  • email: zoltanjarjabka[kukac]kekelefantkavezo.hu
  • az összes közösségi média felületünkön is írhatsz, azon nagyon gyorsan el tudsz érni minket

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás