Filter papír átnedvesítése – miért?

Miért kell átnedvesíteni forró vízzel a szűrőpapírt a csepegtetős kávékészítő eljárásoknál?

🔹️ Azért, mert ha fehér színű a papír, akkor ugyebár fehérítőt használtak fel hozzá, amit jó ha kimosunk belőle, mert ellenkező esetben az belekerülhet az elkészült kávéba, ami el tudja rontani az ital ízét. (Érdemes illatolni ezt a fajta papírt, miközben öntjük rá a vizet, érezni fogjuk a fehérítő illatát).

Ha barna, fehérítő mentes papírt használunk, akkor meg fás, papír ízt tudunk belemosni a kávé italba, ezt is érdemes kimosni. 😊

Nem mellesleg a szűrőpapír forró vizzel való átnedvesítésével felmelegítjük a készítés során használt eszközöket is, ami egy nagyon fontos mozzanata ennek a kávékészítési eljárásnak! De ez már egy másik bejegyzés témája lesz valamikor! 😉

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás