Hagyományos hosszú kávé, alias Lungo lesz a mai téma.

Hogyan készül?

Tulajdonképpen praktikus okokból túlengedik (mi nem, mindjárt ki is fejtem, hogy miért) az espressot (bár helyesebben ezt úgy kellene készíteni, hogy őrlőt kellene állítani, tulajdonképpen durvítani kellene a szemcseméreten az espressohoz használthoz képest, ezért kb. ugyanannyi idő alatt készülne el mint a presso, csak mivel nagyobb a szemcseméret, ezért gyorsabban halad át rajta a víz, így hoszabb lesz az ital. Ez a módszer kicsit nehézkes pörgős időszakokban, szóval nem jellemző, hogy így készítik el), így lesz hosszú. 🙂

Csak így sajnos túloldódik a “fekete” és keserű lesz így teljesen eltűnnek a kávé valódi ízjegyei, pedig nálunk az lenne a fő cél, hogy bemutassuk azt. Azt az ízt, aminek “előállításáért” annyian (termesztők, szüretelők, feldolgozók, szállítók, pörkölők) annyit fáradoztak előttünk. ❤🙂

Szóval mi ezt az italt nem készítjük, helyette ajánljuk a filter eljárással készült kávékat, vagy a long blacket vagy az americanot, ha valaki “hosszú” kávét szeretne fogyasztani! 😉

Vélemény, hozzászólás?