A koffeinmentes kávékkal fogunk foglalkozni egy kicsit!

Korábban hallottam egy történetet, ami mellett nem tudok, nem szabad elmenni, mert gondot okozhat.

Egy vendég kért egy kávézóban egy koffeinmentes kávét.Nem tudtak adni neki, de azt taláták ki a pultban állók saját hatáskörben (mondván: MEGOLDJUK), hogy rövidebbre engedik neki az espressot (vagyis ristrettot készítettek), mert így alig van benne koffein.

De ez nagyon nem igaz.

Az espresso és a ristretto koffeintartalma ha nem is teljesen, de nagyon hasonló egymáshoz (mondjuk ha az espresso 70 mg, akkor a ristretto kb. 60-65 mg koffeintartalmú), szóval az erre érzékenyeknek nagy gondot okozhat ez a mutatvány, vagyis ez nem helyes hozzáállás.

Ha nincs, akkor bele kell állni, hogy nincs és kész.

Nálunk mindig van, mert nagyon finom és vannak koffeinre érzékenyek, akik kifejezetten keresik is. 🙂

Persze a koffeinmentes kávék is tartalmaznak minimális koffeint, de ez nagyon minimális, nem számottevő!

Vélemény, hozzászólás?