RÓLUNK, AVAGY SZTORI 🙂

Nagyon nem akarnánk halálra untatni Benneteket (általában uncsi szokott lenni ez a rész, igyekszünk ezt valahogy áthidalni), de fontosnak tartottuk, hogy bemutatkozzunk kicsit, kik vagyunk és hogyan jutottunk el odáig, hogy megnyissuk a minőségből soha nem engedő, kedves kis Kék Elefánt kávézót!

Én Jarjabka Zoli vagyok, a Kék Elefánt kávézó tulajdonosa, és a kávézó egyik baristája is egyben.

Energetikai mérnökként végeztem Pakson és soha az életemben nem tudtam volna elképzelni, hogy valaha is vendéglátással fogok foglalkozni (soha ne mond, hogy soha, nemde? 🙂 ). Az első munkahelyem Szegeden volt (a második is…..és ez nem más, mint a Kék Elefánt 🙂 ), egy hatalmas energiaszolgáltató cégnél voltam kiemelt ügyfél menedzser.

Rengeteget utaztam és rosszabbnál rosszabb kávékat volt “szerencsém” inni, de aztán megtörtént a csoda és az egyik ilyen utazásom során valahol (nem emlékszem pontosan, de szerintem Kaposváron) ittam egy kifejezetten jó kávét, ami valószínűleg mai szemmel nem is volt olyan jó 🙂 , de akkor az adott egy akkora lökést, hogy elindított a pályán, bár akkor még nem is gondoltam, hogy elindultam a pályán. 🙂

Elkezdtem utánaolvasni, képzésekre járni, feleségem javaslatára (az ő támogatása azóta is töretlen, amiért nagyon hálás vagyok) voltam versenyezni is a Hario V60 nevezetű kávékészítő eszközzel az egyik Kávé Napján (már a felkészülés során rengeteget tanultam a kávéról. Vicces volt, amikor felsorolták a versenyzőkről, hogy melyik kávézótól, esetleg pörkölőtől érkeztek…..kivétel én, mert akkor még az energia szolgáltatónál dolgoztam…mégis sikerült az elődöntőbe jutnom, ami nyilván tovább erősítette bennem a hitet, hogy nekem egyszer ezzel kell foglalkoznom) elvégeztem egy barista tanfolyamot is amit egy igazán újhullámos kávézó szervezett, de ezt akkor még mind-mind csak hobbi jelleggel.

Ezután jött egy lehetőség, ami után úgy döntöttem, hogy nekilátok a saját hobbimból megélni. Nem mondhatnám, hogy a feleségem kivételével ezt nagyon sokan támogatták volna, de ez csak még több erőt adott, még több munkát tettem/tettünk bele abba, hogy megcsináljuk a Kék Elefánt kávézót.

Nyilván elmehettem volna dolgozni más, a végzettségemnek és szakmai tapasztalatomnak megfelelő céghez is, ahogyan azt sokan javasolták egyébként és akkor így örökre félredobhattam volna az álmom megvalósítását, de a vágyam sokkal hatalmasabb volt ennél.

A Vágy, hogy nagyszerű kávékat készítsünk nagyszerű embereknek.

A Vágy elérte, hogy kemény munkával formába öntsük álmunkat, és létrehozzuk a mi kis családi vállalkozásunkat, újhullámos kávézónkat, a Kék Elefántot. 🙂

És ehhez szerencsére megtaláltuk csapatunkat is, akikre nagyon büszkék vagyunk. 🙂

Azóta is rengeteget tanulunk, versenyekre járunk, fejlesztjük magunkat, mert a célunk, hogy a jó hangulat mellett a lehető legjobb minőségben elkészített kávékat tudjuk elkészíteni vendégeinknek, Nektek.

Amire büszkék vagyunk, hogy nagyjából másfél évvel a nyitás után (apropó….említettem már, hogy 2016. március 7-én nyitottunk meg?) elértük, hogy a Kávékorzó független kávémagazin által szervezett versenyen a 2017-es év 10 legkedveltebb kávézója közé kerültünk!

Most itt tartunk, de ígérjük, soha nem állunk le, és továbbra is azon foglalatoskodunk majd, hogy igazi kávéélményt nyújtsunk Nektek! 

Miért válassz minket?

Mert prémium, világos pörkölésű kávékat felhasználva, professzionális eszközökkel nyújtunk különleges kávé élményt Szeged belvárosában, mégis nyugodt, csendes környezetben. A kiszolgálás gyors, barátságos és lelkes 🙂

Amire büszkék vagyunk:

Mivel foglalkozunk?

  • Elsősorban kávézó vagyunk!
  • Profi baristákat oktatunk (ha dolgoznál baristaként, akkor ezt ajánljuk figyelmedbe)!
  • Hobbi barista képzésünk is van (megtanulnád, hogyan készíts zseniális kávékat otthonodban? Ezt a képzést pont neked találtuk ki!)
  • Rendezvényekre is kitelepülünk profi eszközökkel, profi tudással)!
  • Online oktatásaink is vannak (ha szeretsz otthon tanulni, de mégis profi képzésben vennél részt, akkor válaszd ezt)!

Média megjelenéseink: