Hány rongy kell az espresso munkaterülethez?

1 a csepptálca törléséhez mert hát ugye csésze fog rámenni,
1 a pulthoz,
1 a szűrőkosárhoz hogy jó száraz és teljesen zacc mentes legyen,
1 ha megfolyna egy kávécsepp a csésze falán kívülről,
1 a kéz törlésére ha véletlenül vizes vagy kávés lesz (ne fogdossuk vele össze a csészét),
1 a gőzcsőhöz, mert a tejhabosítás után azonnal le kell törölni a róla a tejet
+ 1 a biztonság kedvéért, mert mindig vannak olyan váratlan esetek, amikor szükség lehet egy plusz rongyra 🙂

Egy fontos kritérium van a rongyokkal kapcsolatban:

A higiénia miatt nem szabad összekeverni őket, ezért mindegyiknek más a színe.

Nem jó, ha például ugyanazzal a ronggyal törlöm a gőzölő csövet, amivel a pultot is. 😉

Vélemény, hozzászólás?