Mennyi idő kell, hogy a kávécserje termővé váljon?

Kb. 3-5 év!

Ezidő alatt rengeteg munka van vele, utána meg persze le kell szüretelni a kávécseresznyéket, majd fel kell dolgozni azokat, utána pedig a kávészemeket be kell zsákozni, majd a zöldkávét el kell juttatni a pörkölőkhöz, akik nagy odafigyeléssel megpörkölik azokat, majd a pörkölt kávéból a baristák nagyszerű kávé italokat állítanak elő a vendégek részére! 🙂

Amint jól látható, a kávés termelési lánc mögött rengeteg, gondos odafigyeléssel végzett munka van (pláne ha a minőségi kávékészítésről van szó). 🙂

A specialty irányzat célja a kávé valódi ízének bemutatása a vendégek részére! 🙂

A láncolat végén álló baristáknak (de a lánc többi részén levőknek is persze) nagy a felelősségük, hiszen akár egy apró készítésbeli hiba azt eredményezheti, hogy elrejtik azt az ízélményt, amit a minőségi kávék tudnak nyújtani. Azt az ízélményt, amit a vendégeknek be szeretnének mutatni és amiért olyan sokan annyi gondos és szorgos munkát végeztek! 🙂

Mi a szegedi újhullámos Kék Elefánt kávézóban ennek szellemében dolgozunk! Ezért is láthattok nálunk minőségi kávégépet és őrlőt, szuper kávékat, mérleget, stb! 🙂

Természetesen a végső célunk, hogy a lehető legjobb kávé italokat adhassuk Nektek! 🙂❤

Vélemény, hozzászólás?